Wandel en fiets paradijs Ardennen
Boda ligt aan de helling van een berg van 380 meter met prachtig uitzicht. Een wandelparadijs met gevarieerd en soms ruig landschap. Achter het huis staan wandelroutes aangegeven. Dit groene hart van Europa is soms geel, rood en bruin gekleurd. Of maagdelijk wit. Na een frisse wandeling kan de houthaard aan. Routes op wandelen in Heyd

Om te fietsen laat je beter je oma- of stadsfiets thuis. Dit is het terrein voor sportfietsers, wielrenners en vtt'ers. De mooist routes tussen Bastenaken en Luik.

Weris 4 kilometer via een vlak pad door bos en weides met panoramisch uitzicht. Langs menhirs en dolmens zoals de Pierre Haina en het Duivelsbed. Het mooie Weris heeft verschillende horeca mogelijkheden, een archeologische museum en een buurtwinkel.
Heyd is voor de regio een groot en aangenaam dorp met 500 inwoners. Er zijn enkele boerderijen en mooie huizen zoals oude en recente leembouw huizen. Gelegen op een helling tussen bos en weiden. Boda ligt helemaal bovenaan Heyd. In het dorp zijn er prachtige verscholen landweggetjes en holle wegen.
De Drakenrug ligt achter Boda op de heuvel beschrijving

Aisne ligt aan de rivier de Aisne. Een wandeling van 2 km om het nuttige met het aangename te verbinden: de bakker met een theesalon. 
Viller Sint Gertrude ligt aan de andere kant van de Aisne vallei met een kasteeltje. Terug zou via Roche à Frène kunnen, een prachtige rots als wachter van de vallei, en via Bois Gérard. Misschien wat drinken bij Au Romain in Ninane.
Lignely 3 à 4 kilometer. Via bos en weiden naar Bois Gérard en Lignely, een dorpje aan een doodlopende weg. Terug via een rustige asfalt weg met fantastisch uitzicht op het Aisne dal en Fanzel.