Massage
Een voedende massage voor lichaam en geest. Rustgevend, verkwikkend en helend. Met warme en verzorgende aandacht in een serene sfeer en zelfgemaakte massageolie. Juist door knooppunten te raken kunnen sterke of nauwelijks gevoelde spanningen oplossen en komen gedachtes tot rust. Het baat bij stress en vermoeidheid maar om te worden gemasseerd zijn klachten niet nodig. Het is een cadeau voor jezelf of voor iemand anders. Kosten € 75 duur 80 minuten.

Percussie op Afrikaanse Djembee
De oerkracht van het ritme op Afrikaanse djembee in een spetterend samenspel. Een bijzondere ervaring van klank en zang en verbazingwekkend hoe snel je zult kunnen spelen. Ben je het spel al meester dan is het een kans om nog meer gevoel erin te brengen. Er worden liederen bij gezongen uit alle windrichtingen. Naast het plezier is het zeer geschikt om ritmegevoel en samenspel te ontwikkelen. Ook voor teambilding.  tijdsduur 1 uur. Pas op: indrukwekkend!

Bouwen met natuurlijke en hergebruikte materialen.
Gerard experimenteert telkens met andere materialen in de huizen en constructies die hij bouwt. Leem en stenen, zo uit de grond, zijn daarbij een favoriet. Liever manueel dan machinaal. Bouwen kan een feest zijn en voelen als het creëren van een kunstwerk. De hoeve van Boda is 150 jaar geleden gebouwd met natuursteen, leem, kalk en vakmanschap. Uitgangspunt van onze natuurlijke bouwsels is ons visioen, onze droom die we vorm geven. Op de juiste plaats op de aarde. Een tekening kan zeker helpen maar halverwege mag je veranderen. Er is een uitgebreide rondleiding in onze gebouwen, zoals het hobbithuisje van autobanden, leem, stro en flessen en een zee aan bouwrecepten. Een rondleiding duurt 2 uur Maar we kunnen het ook gaan doen! Neem contact op voor een workshop op maat.

Loop- of stapmeditatie
Meditatie in de natuur waarbij je moeiteloos veel resultaat behaalt. Een oefening van langzame, geconcentreerd beweging waarbij gedachten tot rust komen. Er ontstaat lichamelijk evenwicht met een ontspannen ademhaling. Je ervaart de stilte, die je in wezen bent en de intense levenskracht. De meditatie bestaat uit drie oefeningen met adem, klank en beweging en inspirerende uitleg. Tijdsduur 1 uur 30.

Naar het hart van de megalieten; Atlantis gevonden
Terwijl je wandelt over de mooiste paadjes ontrafelen oude mysteriën zich waarvan je misschien niet wist dat ze bestonden, De Ardennen hebben veel rijkdommen. Bijzonder zijn de grote puddingstenen van Belgisch grootste stenen heiligdom bij Heyd en Weris. De Neolithische computer met illustere namen als Pierre Haïna, Duivelsbed, Drakenrug, Koningsberg, Schatkamer en Auraberg. Een weergalm van menhir- en hunebedbouwers waar Kelten en Noormannen ook hun sites hadden. Ontdek het geheim van het transport van de gigantische stenen, uitgehouwen op de zelfde wijze als de Egyptische obelisken. Bovendien ontdekte Gerard één van de vele eilanden van Atlantis in de tuin van Boda! Atlantis is letterlijk in steen vorm gegeven. Tastbaar en zichtbaar. Onze verre voorouders hebben een infrastructuur achtergelaten die nog altijd gebruikt wordt in Europa en daar buiten. Als Plato zegt dat Atlantis een eiland is klopt dat exact met wat Gerard vond: ovalen. Ze zijn spectaculair en passen niet bij het beeld dat we hebben van onze “primitieve” voorouders. tijdsduur ongeveer 2 uur 15

Wandelen in het donker
Geschikt en spannend voor iedereen. Begeef je je wel eens in de bijzondere wereld van het donker? Waar je niet eens weet waar je bent? We vertrekken nog voor het donker wordt via spannende bospaden. Misschien wordt het even later zo donker dat je het verschil van open en gesloten ogen niet merkt en we verdwaald raken in de hulst. Het kan ook zijn dat alles baad in het verblindende gouden licht van de maan. Zaklampen mogen alleen in nood gebruikt worden. In een donker bos hoor je de dieren door de bladeren ritselen, hoor je de roep van een uil en vliegen er vleermuizen rond je oren. Miljarden sterren staan aan het firmament zoals de grote beer en de poolster. Het is een intens avontuur waarbij we goed op elkaar moeten letten. Je gaat hele andere zintuigen gebruiken. Dit kan elk jaargetijde, zeker ook met sneeuw. Een unieke ervaring. Benodigdheden: goede schoenen. tijdsduur ongeveer 2 uur. Tot nu toe is iedereen altijd weer terug gekomen.

Yoga met Gerard
De oefeningen werken harmoniserend, zowel fysiek, geestelijk als emotioneel. Het doel ligt in de beweging zelf en het genieten ervan. Hoewel de oefeningen fysiek intens kunnen zijn is het uitgangspunt bewegen in ontspanning.  Soepelheid en comfort zijn belangrijker dan overstrekken. Door de aandacht voor de ademhaling kunnen krampachtige houdingen, blokkades en gedachten oplossen. De vrijgekomen energie kan gerichter gebruikt worden. De yoga is niet oordelend nog gericht op prestatie.  Er zijn specifieke adem-, meditatie- en klankmethodes.  Matjes, kussens of meditatiebankjes zijn aanwezig. Soepele kleding is aan te bevelen en een deken voor de ontspanning, duur 1 uur 30

Massage met groepen
Bij massage denken we aan de deskundige die masseert. Één richtings verkeer. Maar we kunnen ook elkaar masseren, niet al te technisch maar vanuit het hart en intuïtie. Eerst is er  een uitgebreide uitleg en dan kun je de technieken vergeten en je gevoel volgen, ook als je al massage ervaring hebt . Aanraken is in onze samenleving een delicate kwestie. Soms gaan we het uit de weg of voelen we ons onhandig, terwijl er wel verlangen is naar intimiteit. Door onze handen te vertrouwen en door de warme toewijding komen we bij de helende kracht uit die we allemaal hebben. De vrije ademhaling is een andere pijler van de massage. Meenemen: laken, handdoek, een schoon lijf en als je hebt massageolie. Prijs op aanvrage.

infrarood sauna
Heerlijke warmte die diep in het lichaam doordringt. Het is milder dan een Finse sauna want de temperatuur is niet hoger dan 55 graden. Bij 40 - 45° is het al aangenaam warm en kun je gaan zweten. Je doucht warm van te voren en warm erna. Het is een twee persoonscabine. De sessie duurt een half uur en kost 7 euro voor 1 of twee personen. Warm aanbevolen. Nodig een handdoek om op te zitten.
Het huisje beschikt over een eigen sauna.

Leemoven en kampvuur koken
Je leert je niet alleen hoe je in je eigen tuin een leemoven kunt maken. Je gaat ook aan de slag om de materialen, zoals leem, in de vingers te krijgen. Voor je pizza’s, brood, römertopf, gepofte aardappels, uien, wortels en andere groenten. We bouwen met de middelen die we in onze omgeving kunnen vinden. Een oven of een ander kookvuur kan je op veel manieren maken. Voorop staat het plezier. Dat is het belangrijkste ingrediënt. De rest komt vanzelf.  Het is een stoomcursus van 2 uur zie de prijzen hieronder, of het complete pakket in twee dagdelen (45 euro pp, kinderen 15 euro). Inclusief een volledig cursus leemoven  bouwen op papier.


Indianen liederen zingen in het bos en langs stroompjes
We zingen in en met de natuur! Over de elementen, bronnen, dieren, de liefde en de spirit. We luisteren naar de geluiden en ritmes van de natuur. Waarschijnlijk komen de vogels mee zingen of horen we de oerklank van de aarde. Spelen met klanken en een lied zingen als nooit tevoren. Expressief en met je hele lijf en toch zonder pretenties. Tijdsduur 2 uur


Spontane bewegingen en klanken in de natuur
Heerlijk om buiten te bewegen. De natuur is geen achtergrond meer van jou gedachten maar je je bent er onderdeel van. Noem het meditatie of dans. Onze geest en lichaam zoeken elk moment naar evenwicht. Vaak “gedragen” we ons volgens aangeleerde patronen. Ook oefeningen die we hebben geleerd zijn volgens een stramien. Ons denken is letterlijk gevormd. We zijn dat gewend. Zelfs de omringende natuur wordt vormgegeven met uitgedachte plannen. Hoe bevrijdend kan het zijn om op een subtiele manier in contact te zijn, te bewegen en geluiden te maken. Spontaan, feestelijk en in harmonie. tijdsduur 1.30

ADEM
Maak je adem vrij en je bent een vrij mens. Bewust ademen is thuiskomen. In onze adem zit de levenscyclus die we telkens herhalen. Door die cyclus van emoties en mentale constructies te doorbreken geven we echte ruimte voor verandering. We doen dat in beweging, met klank en in stilte. Een deel is heftig ademen. Daar is durf voor nodig. Om daarna herboren te zijn. Neem een deken of zoiets mee. Duur ongeveer 1.30

Begeleiding van Gerard Blacquière
Vijfendertig jaar ervaring als masseur en workshopgever. Gerard werd ingewijd door percussionisten uit Guinee, West Afrika en ontwikkelde een eigen swingende stijl. Medicijn mannen en vrouwen inspireerde hem. In de oerdans die hij ontwikkelde gaf Gerard ook een opleiding. Hij begeleidde inspiratie reizen over de hele wereld naar bijzondere plaatsen, bouwde Boda met zijn handen op en vond Atlantis in zijn achtertuin.

De activiteiten zijn op aanvrage.
Kosten bij 1 of 2 personen 30 euro, tot 6 personen 14 p.p., vanaf zes 13 euro.
Activiteiten op verplaatsing komt er 4 euro p.p. bovenop plus reiskosten.