Wat is er te doen bij Boda in de Ardennen? genoeg dus
Je hoeft niet weg want het is hier met de omliggende bossen en het mooie dorp Heyd al heerlijk toeven. Toch is er een keur aan activiteiten in de omgeving. De rit naar de bestemming is altijd al de moeite waard. Voor musea, attracties en activiteiten krijgt u van ons een kortingspas. U kunt ons, Netty en Gerard, ook om advies vragen.

Heyd De tentoonstelling van Madeleine Remy.  Bij binnenkomst van het dorp staat het beeld Dunes. Laten we ook ons eigen huis niet vergeten met bijzondere kozijnen en muren.
Er is een biologische bakker in het dorp Le jour du pain, open op woensdag en vrijdag van 15 tot 18 uur. Van te voren bestellen of vroeg langs gaan. In Aisne, Bomal en Barvaux zijn bakkers. Ook zondags open. Het gezellige Café Sanglier, in ons kleine dorp Heyd, is het weekend geopend en de vakantie. Met veel artisinale en bio producten. In Morville, 2 km verder, is er een winkeltje met eigen zuivelproducten en streekproducten, open in het weekend.

Restaurant La Marmite des troll, om de hoek, heeft een sprookjesachtig ambiance. Verder is er nog een grill l'etable in Heyd en 2 kilometer verder Au Romain met een goede kok. Verder een keur aan restaurants in Weris, Barvaux en Durbuy. In Deux Rys en Erezee zijn er pizzeria's.
Barvaux, 5 kilometer van Boda, heeft verschillende supermarkten, restaurantjes, winkeltjes en toeristeninformatie
Er zijn biowinkeltjes in Barvaux, Ferrière, kasteel Fisenne en Marche. In Heure en Jenneret zijn er grote tuinen met traditionele groenten.
Zowel markten als brocantes vind je op woensdagochtend in Barvaux en zondagochtend een grote markt in Bomal.
In de zomer is er de ambachtelijke markt in Marcourt op woensdagavond met eet en drink gelegenheid. Met de lente beginnen de brocantes in de dorpjes.

Leuk voor kinderen de geitenboerderij in Ozo op 5 minuten rijden. Hun kaasje proeven! want ze winnen er prijzen mee!
Fietsen en kajaks kunt u o.a. in Bomal bestellen. Heel leuk een wandeling  met een ezel  of deze.
Domaine de Hottemme tussen Heyd en Barvaux is een Landschapspark met bijzondere bomen.

Het labyrint in Barvaux  met verschillende doolhoven een zomers spektakel met acteurs en belevenissen voor jong en oud.en zwembad vindt u bij de oude kasteelhoeve van Bohon achter Barvaux met een sauna. Ideaal voor kinderen, met een diep maar ook een groot ondiep bad. 
 Maar natuurlijk is zwemmen in de Ourthe mogelijk, op soms hele mooie plaatsen zoals bij de rots van Corneilles bij Bomal en op het schaduwrijke gazon met speeltuin in Sy. Speeltuinen in Bomal, Barvaux, Vieuxville en Hotton.

We hebben onze eigen infrarood sauna. Mooi en verzorgd is de sauna van Quartier-latin in Marche, een half uur rijden, zwemkleding meenemen. In het zwembad van Bohon is er ook een sauna. Golf de Durbuy bij Barvaux, 5 minuten rijden van ons vandaan. En anders in Méan Five Nations op 20 minuten. Beide gewaardeerde courses.

De grot du Coléoptère te Juzaine, het dorpje voor Bomal, 4 km van Heyd. Er zijn voorwerpen gevonden uit de oude steentijd zoals een kever, waaraan de grot haar naam ontleent. De grot is ondiep en vrij toegankelijk met een groot voorportaal en enkele nauwe gangetjes. Leuk voor de kinderen, zaklamp en oude kleding mee. Ga je langs de grot omhoog dan kom je op een uitkijkpunt over het dorp. Je kunt deze rots ook beklimmen. Voor klimmers zie een inventarisatie van de klimrotsen.
Vijf minuten wandelen van Boda is de Gros Roche, een grote rots waar je je onder kunt verschuilen en waar je op kunt klimmen. Bij de rivier de Aisne, 30 minuten te voet van Boda, vind je de magische puddingsteen rotsen van Roche a Frêne.
In Remouchamps en andere plaatsen zijn mooie grotten met bootjes en iets verder Mondesauvage een groot dieren en speelpark met o.a.roofvogel- en
zeeleeuwenshows. 25 minuten van Boda. De mooiste grotten vind je bij Hotton 20 minuten of anders in Han.

Ingesloten in een kronkel van de Ourthe ligt Durbuy. In 1331 tot stad verheven, met een middeleeuws en toeristisch karakter. Door het jaar heen veel activiteiten zoals de kerstmarkt, een beeldhouw symposium, en de winterse schaatsbaan. In Durbuy is er een bierbrouwer en confiturenmaker. Met een keur aan restaurants en de buxustentoonstelling Topiaires 10 km van Boda. Vlakbij Durbuy de Hara Krisna in kasteel Petit Somme met rondleidingen, Indiase boetiek en vegetarisch restaurant.
In augustus is het spektakel Flammes in Bomal, 5 km van Heyd, waar ook op 11 november een grootse jaarmarkt, St. Martin, is.
Ook heel in trek is Chocolatier Defroidmont in Briscol bij Erezee. Er is een museum, je ziet hoe het gemaakt wordt en natuurlijk kun je proeven.

Heyd en het dorp Weris op 5 kilometer, zie wandelen, zijn bekend als megalithische hoofdstad van België. De Romaanse kerk is uit de 11 eeuw. Er is een Museum van de  megalieten met een echt ouderwets bakhuisje. Bakken kan ook in de buitenoven van onze hoeve of tipi.

Imposant zijn de ruïnes van Kasteel Logne vlakbij Bomal. Ze zijn te bezichtigen en er zijn zomers ook roofvogel shows. Hier kun je ook kano's huren en er is een grote speeltuin. Het museum in Vieuxville met gouden Merovingische schatten en de video met wat er in de kasteelput is gevonden is zeker de moeite waard.
Er zijn ruïnes in La Roche en Rochefort. Kasteel Modave is een compleet en ingericht kasteel te bezichtigen, 30 minuten van Boda. Wil je meer geschiedenis dan is er het Gallo-Romeins museum.

De hoogste waterval is die bij Coo. Met eraan verbonden het pretpark Plopsaland. Een mooi aangelegd niet te groot park waar het wel druk kan zijn. Half uur rijden.
Bij Dochamp ligt Educatief bos- en speel park Chlorophylle 20 minuten van Boda.
Houtopia in Houffalize, een leuk stadje 30 minuten van Boda, is een kindergebeuren buiten en binnen. Met speeltuin, een multimedia spektakel, leuk en pedagogisch.
TTA Trein en tram liefhebbers kunnen reizen met het oude lijntje van Erezee naar Dochamp door het Aisnedal, 10 minuten van Heyd.

Arboretum Rendeux met ruim 2000 verschillende planten waaronder de mooiste rododendrons op eilandjes in de Ourthe, 25 minuten van Boda.
Klooster
Chevetogn is een oecumenische gemeenschap met een Byzantijnse en Latijnse kerk. Bekend om de mooie Grieks-orthodoxe gezangen op zondagochtend.
Ongeveer 40 minuten van Boda. Vlak bij het klooster is het domaine de Chevetogne met parken, speciale tuinen, prachtige speeltuinen, ook voor grote kinderen,
restaurants, buitenzwembad. Een hele dag plezier voor groot en klein.

Een uurtje rijden naar de Hoge venen het bekende natuurgebied.
Winter Gemiddeld ligt er 6 weken mooie sneeuw en de wegen zijn goed berijdbaar. Op twintig minuten rijden liggen bekende pistes voor ski en langlaufen.
Zoals Baraque de Fraiture, Lierneux is kleiner maar veel minder druk dan Baraque. Odeigne en Samrée voor langlaufen. In Durbuy is er een overdekte schaatsbaan en een Kerstmarkt. In onze tuin en in het bos zijn hellingen om te sleeën. 
|